Free Web Site - Free Web Space and Site Hosting - Web Hosting - Internet Store and Ecommerce Solution Provider - High Speed Internet
Search the Web
New Page 1

SIMBOLURILE   ZODIILOR

 

Zodiile sunt reprezentate in astrograma prin simboluri universale

 

 BERBEC


Simbolul acestei zodii este reprezentat printr-o linie verticala continuata in partea de sus cu doua semicercuri. Linia verticala reprezinta indrazneala, gandirea directa fara ocolisuri si emotii dar este temperata de  cele doua semicercuri care reprezinta constiinta emotionala.

 

 TAUR 


Asa cum se vede din ideograma de mai sus este vorba de un cerc peste care se afla un semicerc cu deschiderea in sus, cercul fiind simbolul spiritului care sustine semiluna constiintei orientata srpe cer. Necontinand linii drepre in ideograma ne dam seama ca seimbolul este pur sentimental .

 

GEMENII  

  Iddeograma gemenilor este alcatuita din doua linii paralele verticale  oprite de alte doua linii paralele  orizontale. Liniile verticale reprezentand dualul, cele doua linii ale destinului , unite  prin orizontala fizicului in partea de jos si de orizontala metafizicului in partea de sus . Aceste delimitari orizontale explica clar ca inaltarea , indrazneala spre inalt este strans legata de lanul fizic . Simbolul lipsit de linii curbe este strict cerebral.
 

 

RAC 

 Simbolul acestei zodii este alcatuit din doua cercuri  si doua semicercuri.  Ideograma zodiei simbolizeaza uniunea cercurilor spirituale su semiluna constiintei intr-o imbratisare perpetua. Lipsa liniilor drepte ne arata ca este un simbol sensibil, poate chiar cel mai emotiv din zodiac.

 

LEU

Ideograma este formata din doua cercuri unite intre ele de doua semiluni. Simbolul leului sugereaza ca iubirea divina au fost aduse pe Terra, se ridica deasupra liniei fizicului , apoi coboara sub aceasta linie aproape inchizandu-se iarasi printr-un cerc. Simbol emotional alcatuit numai din linii curbe.

 

 

FECIOARA

 Ideograma este alcatuita din trei linii paralele , verticale, unite in partea de sus cu semicercuri, uneori  linia din dreapta este chiar ea formata din doua semicercuri. M-ul format de liniile paralele indica cele trei nivele ale constiintei ( constient, subconstient si supraconstient ) linia din dreapta se sfarseste sub linia orizontului ancorandu-se in materia primitiva, blocand spiralele energiei constiintei. Este un simbol introvertit si materialist.

 

Balanta 

Simbolul este alcatuit din doua componente paralele. In partea de jos este o linie dreapta - reprezentand nivelul fizic , iar in partea de sus este semiluna constintei orientata in sus reprezentand justitia divina . Prin faptul ca nu se ating , cele doua alcatuiri ale ideogramei  ne sugereaza  detasare  si echilibru .

 

 

SCORPION 

 

 Simbolul este alcatuit exact ca si cel al fecioarei doar ca se termina printr-o sageata indreptata in sus. Ideograma simbolizeaza trei nivele  de constinta  : primul fiind si cel mai de jos -  dorinta animala, al doilea nivel fiind cel al nevoii de dezvoltare  iar cel de-al treilea nivel este cel al regenerarii  iar el este continuat de o dorinta pamanteasca - dorinta sugerata de sageata orientata oblic in sus.

 

SAGETATOR 

Ideograma simpla este alcatuita dint-o sageata orientata oblic in sus sprea dreapta iar in partea de jos este intretaiata de o linie dreapta . Sageata atintita in sus semnifica actiunea pozitiva spre evolutie spirituala, iar linia dreapta care intretaie sageata reprezinta latura materiala a omului ce nu se poate detasa de animalitate ( in unele cazuri linia de jos este este un arc de cerc. In mod normal sagetatorul este reprezentat printr-un centaur ,jumatate om - jumatate animal )

 

 

CAPRICORN 

Simbolul capricornului este complex alcatuit din linii drepte asezate in V, urmate in partea de dreapta sus cu un cerc si o semiluna. Ideograma simbolizeaza caderea intelectului in realitatea materialului ca mai apoi sa urce pana la cel mai inalt nivel unde formeaza cercul spiritual dar semiluna constiintei reuseste sa-l coboare la nivelul pamantului terminandu-se intr-un balans interior al constintei de sine.

 

 

VARSATOR 

 

Simbolul acestei zodii este alcatuit din doua linii ondulate paralele. Ideograma acestui semn zodiacal simbolizeaza liniile metafizicului si ale fizicului care nu se intalnesc niciodata, indicand completa detasare a semnului . Liniile serpuite mai simbolizeaza si undele magnetice, electrice, telepatice .

 

 

PESTII 

 

Doua semicercuri orientate unul spre celalalt , unite de o linie oridontala care trece prin centrul lor, este ideograma acestui simbol zodiacal. Semilunile constiintei asezate spate in spate dar legate intre ele printr-o linie orizontala care delimiteaza planurile fizic de cel metafizic  simbolizeaza lupta continua dintre materie si spirit .